{ "user": { "type": "identify", "id":"", "firstName": "", "lastName": "", "phone": "", "email": "", "gender": "", "dateOfBirth": "", "permission": "" } }
{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }

için Nautica Önerileri

    Website Çerez Politikası

    Bu Website Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. maddesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu Çerez Uygulamaları Hakkında Rehber kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi (“Eren Perakende”, “Şirket”, “Biz”) tarafından hazırlanmıştır.

    Eren Perakende olarak www.nautica-tr.com adresindeki internet sitemiz (“Site”) içerisinde size bazı özellikleri sunabilmek adına çerezler kullanmaktayız. Bu Politika’nın amacı, internet sitemizde kullanılan çerezler aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin olarak, hangi çerezleri hangi amaçlarla kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.

    Kullanıcılar Site’de yer alan çerez yönetim paneli üzerinden, kişisel verilerin işlenmesinde kullanılan çerez çeşitlerini görebilmekte ve Zorunlu Çerezler dışında kalan tüm çerezler için “Kabul Et” seçeneğini seçerek Site’deki çeşitli fonksiyonlardan yararlanabilmekte veya “Reddet” seçeneği seçerek çerezler aracılığıyla kişisel verilerinin işlenmesini engelleyebilmektedir. Çerez paneli üzerinden tercihinizi her zaman değiştirebilirsiniz.

    1) Çerez ve Çerez Türleri

    1.1) Çerez Nedir?

    Çerezler, bir internet sayfası ziyaret edildiğinde kullanıcılara ilişkin birtakım bilgilerin kullanıcıların terminal cihazlarında depolanmasına izin veren düşük boyutlu zengin metin biçimli text formatlarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmakta olup isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

    Çerezler günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak ve ziyaretçinin çevrimiçi tercihlerinin hatırlanması sırasında cihazın tanınması olup neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

    1.2) Çerez Türleri Nelerdir?

    A. Sürelerine göre çerezler:

    • Oturum Çerezleri
      Kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek verileri sağlamaktadır. Kullanıcı tarayıcıyı kapattığı zaman silinen, kısa süreli çerezlerdir.

    • Kalıcı Çerezler
      Oturum kapatıldığı zaman kendiliğinden silinmeyen, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanma tarihine kadar sunucuda yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır.

    B. Kullanım amaçlarına göre:

    • Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler
      Site’nin çalışması; gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir.

    • Fonksiyonel/İşlevsel Çerezler
      Web sitesinde geçmişte yapılan kişiselleştirme ve seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunun hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.

    • Performans/Analitik Çerezler
      Analitik çerezleri olarak da bilinen performans çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiki ölçüme imkan veren çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.

    • Pazarlama/Hedefleme Çerezleri
      Pazarlama ve hedefleme çerezleri, çervrim içi hareketlerinizi takip ederek ilgi alanlarınızın bir profilini oluşturmak ve diğer sitelerdeki alakalı reklamları göstermek amacıyla faaliyet gösteren firmalar tarafından kullanılabilen çerezlerdir.

    C. Sahipliklerine göre:

    • Birinci Taraf Çerezler
      Doğrudan ziyaret ettiğiniz Site tarafından cihaza yerleştirilmektedir.

    • Üçüncü Taraf Çerezler
      Site ile iş birliği içerisinde olan, reklam veren veya analitik sistem gibi Site dışında üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

    2) Çerezlerin Kullanım Amaçları

    2.1) Çerezler ile Hangi Veriler Elde Edilir?

    Site’de kullanılan çerezler aracılığıyla, IP adresiniz, özgün kullanıcı ID’niz, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, Site’deki özellikleri kullanımıza dair veriler, Site’deki gezinmenize dair bilgiler, Site’yi ziyaretinizin tarihi ve saati, Site’ye erişimde yaşayabileceğiniz hataların tespiti için erişim ve kullanıcı işlem kaydınız, Siteyi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz ve dil tercihleriniz ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir.

    2.2) Çerezler Hangi Amaçlarla ve Hangi Hukuki Sebeplerle Kullanılır?

    • Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler
      Site’nin kullanılması ile talep etmiş olduğunuz bilgi toplumu hizmetlerinin yerine getirilmesi, Site’yi düzgün bir şekilde kullanmanız ve erişebilmeniz amacıyla kullanılmaktadır. Bu kapsamda işlenen çerezler Site’nin çalışması için gerekli çerezler olup bu çerezlerin kullanılmadığı takdirde Site’nin fonksiyonlarından tam olarak yararlanamayabilirsiniz.

      Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi kapsamında, “bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebepleri kapsamında işlenmektedir.

    • Fonksiyonel/İşlevsel Çerezler
      Site deneyiminizi en üst düzeye çıkarmak ve Site işlevselliğini arttırmak amaçlarıyla kullanılmaktadır. Örneğin, Site’ye tekrar girdiğinizde tercihlerinizin hatırlanmasını sağlamak amacıyla kullanılan çerezler bu kategoriye dahil olmaktadır.

      Site’de kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istemeniz halinde bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilir ve Site’nin işlevlerinden tam olarak yararlanabilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.

      Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

    • Performans/Analitik Çerezler
      Site’yi kullanmanız esnasında gerçekleştirdiğiniz davranışların istatistiki çalışmaların ölçümünü sağlayan çerezlerdir. Site’den edindiğiniz deneyimin iyileştirilmesi ve analiz edilerek geliştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

      Örneğin, Site’de en çok tıklanılan özellikler veya ürünlerin tespiti, toplam ziyaretçi sayısının ölçülmesi için bu çerezler kullanılmaktadır.

      Site’de sunduğumuz hizmetlerin geliştirilmesi için bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilir ve Site’nin işlevlerini geliştirmemiz için bize yardımcı olabilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.

      Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

    • Pazarlama/Hedefleme Çerezleri
      Kişiselleştirilmiş pazarlama ve reklam faaliyetleri kapsamında ilgi alanlarınıza uygun olarak profilinizin oluşturulması ve size özel reklamların gösterilmesi için kullanılan çerezlerdir.

      İlgi alanlarınıza uygun reklamlar görmek ve daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istemeniz halinde bu çerezlerin aktif edilmesine onay verebilirsiniz. Onay vermemeniz halinde bu çerezler aktif hale gelmeyecektir.

      Bu çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz, Kanun’un 5. maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

    2.3) Çerez Listesi

    a. Kesinlikle Gerekli/Zorunlu Çerezler

    Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
    gdpr Ziyaretçinin tanımlama bilgisi onay kutusunu kabul edip etmediğini belirler. Bu, yeniden girişte çerez onay kutusunun tekrar gösterilmemesini sağlar. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    AWSALBCORS Hangi sunucu kümesinin ziyaretçiye hizmet verdiğini kaydeder. Bu, kullanıcı deneyimini optimize etmek için kullanılır. 7 Gün widget-mediator.zopim.com Üçüncü Taraf
    AWSALB Hangi sunucu kümesinin ziyaretçiye hizmet verdiğini kaydeder. Bu, kullanıcı deneyimini optimize etmek için kullanılır. 7 Gün widget-mediator.zopim.com Üçüncü Taraf
    _nss Bir CSRF saldırısını tespit etmek için kullanılır. Oturum çerezi www.glami.com.tr Üçüncü Taraf
    csrftoken Bir siteyi, web formlarına yapılan belirli bir tür yazılım saldırısına karşı korumaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. 364 Gün www.nautica-tr.com Birinci Taraf

    b. Fonksiyonel/İşlevsel Çerezler

    Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
    OfferMiner_ID Bu çerez kullanıcıya ait unique cookie id'yi tutar. 2 Yıl nautica-tr.com Birinci Taraf

    c. Performans/Analitik Çerezler

    Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
    _ga Google Analytics platformunun web sitesi performansını ölçmek amacıyla kullandığı kullanıcı takip çerezidir. 2 Yıl nautica-tr.com Birinci Taraf
    _ga_LJY080JDH0 Google Analytics platformunun web sitesi performansını ölçmek amacıyla kullandığı kullanıcı takip çerezidir. 2 Yıl nautica-tr.com
    _dc_gtm_UA-115783592-2 Google Analytics'in servis talep sayısını tutmak için kullandığı çerezdir 45 Saniye nautica-tr.com Birinci Taraf
    _dc_gtm_UA-115783592-1 Google Analytics'in servis talep sayısını tutmak için kullandığı çerezdir 45 Saniye nautica-tr.com Birinci Taraf
    _gid Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. 24 Saat nautica-tr.com Birinci Taraf

    d. Pazarlama/Hedefleme Çerezleri

    Çerez Açıklama Saklanma Süresi Sağlayıcı Çerez Tipi
    pi Ziyaretçi için özelleştirilmiş bir kimlik oluşturur. 90 Gün id5-sync.com Üçüncü Taraf
    KADUSERCOOKIE Bu çerez, bireysel bir kullanıcının ortakların web sitelerini ziyaret ettiği her tarayıcıyı veya cihazı benzersiz şekilde tanımlamak için kullanılır. 90 Gün pubmatic.com Üçüncü Taraf
    car Kullanıcıya ilgili içerik ve reklam sunar. Hizmet, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    cnac Id5-Sync tarafından kullanılan bu çerez, ziyaretçi davranışı hakkında bilgi toplar. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    cip Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyi alakalı reklamla hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    cf Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyi alakalı reklamla hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    _cc_id Bu, Lotame tarafından siteler arasında kullanıcıları takip etmeye ve reklam için bir kullanıcı profili geliştirmeye yönelik bir üçüncü taraf çerezidir. 270 Gün crwdcntrl.net Üçüncü Taraf
    _cc_dc Bu çerez Lotame'e aittir. Ana iş faaliyeti veri yönetimidir. 270 Gün crwdcntrl.net Üçüncü Taraf
    lidid Ziyaretçilerin davranışı ve etkileşimi hakkında veri toplar – Bu, web sitesinde reklamı daha alakalı hale getirmek için kullanılır. Çerez ayrıca web sitesinin diğer web sitelerinden gelen yönlendirmeleri algılamasını sağlar. 2 Yıl liadm.com Üçüncü Taraf
    _kuid_ Geri dönen bir kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 180 Gün krxd.net Üçüncü Taraf
    tv_UICR Bu çerez, çevrimiçi video tabanlı cihazlar arası reklamcılık için bir pazar sağlayan Tremor Video'ya aittir. 30 Gün tremorhub.com Üçüncü Taraf
    tvid Bu çerez, çevrimiçi video tabanlı cihazlar arası reklamcılık için bir pazar sağlayan Tremor Video'ya aittir. 1 Yıl tremorhub.com Üçüncü Taraf
    psyn Video-reklam bağlamında kullanılır. Çerez, bir kullanıcıya aynı reklamın gösterilme sayısını sınırlar. Çerez ayrıca video-reklamın belirli bir kullanıcıyla alakalı olmasını sağlamak için kullanılır. 30 Gün sxp.smartclip.net Üçüncü Taraf
    dspuuid Hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili verileri toplar. Kayıtlı veriler, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 30 Gün sxp.smartclip.net Üçüncü Taraf
    uuid Hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili verileri toplar. Kayıtlı veriler, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 30 Gün sxp.smartclip.net Üçüncü Taraf
    dpm Ziyaretçinin 3. taraf reklamcılar tarafından gerçek zamanlı ve alakalı reklam teklifleri almasına olanak tanır. 180 Gün dpm.demdex.net Üçüncü Taraf
    id5 Ziyaretçinin 3. taraf reklamcılar tarafından gerçek zamanlı ve alakalı reklam teklifleri almasına olanak tanır. 90 Gün id5-sync.com Üçüncü Taraf
    callback Bu çerez daha alakalı reklamlar sunmak için birden fazla web sitesinden ziyaretçi davranışı hakkında veri toplar. Bu, web sitesinin aynı reklamın gösterilme sayısını sınırlamasına da olanak tanır. 5 Dakika id5-sync.com Üçüncü Taraf
    demdex Demdex çerezi, Audience Manger'ın ziyaretçi tanımlama, kimlik senkronizasyonu, segmentasyon, modelleme, raporlama vb. gibi temel işlevleri gerçekleştirmesine yardımcı olur. 180 Gün demdex.net Üçüncü Taraf
    sk Kullanıcının devre dışı bırakma tercihini hatırlamak için kullanıcının yerel yapılandırmasının saklanması 2 Yıl Üçüncü Taraf
    test_cookie Kullanıcının tarayıcısının çerezleri desteklediğini doğrulamak için kullanılır. 15 Dakika doubleclick.net Üçüncü Taraf
    _li_ss Bu alan liadm.com'a aittir. Şirket, çeşitli pazarlama ve reklam hizmetleri sunmaktadır. 30 Gün i.liadm.com Üçüncü Taraf
    rtbh Reklam yerleşimleri aracılığıyla pazarlama ortaklarının dijital reklamlarını yayıncılarının web sitelerine yerleştirir. 365 Gün udmserve.net Üçüncü Taraf
    dt Bu Çerez, hedefli reklamlar göstermek için kullanılır. 365 Gün udmserve.net Üçüncü Taraf
    udmts Bu çerez, reklam yerleşimleri aracılığıyla pazarlama ortaklarının dijital reklamlarını yayıncılarının web sitelerine yerleştirir. 365 Gün udmserve.net Üçüncü Taraf
    __zlcmid Sayfa istekleri arasında kullanıcı durumlarını korur. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    ptrcriteo Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyle alakalı reklamları hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 365 Gün ads.yieldmo.com Üçüncü Taraf
    stx_user_id Hangi sayfaların yüklendiği gibi siteye yapılan kullanıcı ziyaretleriyle ilgili verileri toplar. Kayıtlı veriler, hedefli reklamcılık için kullanılacaktır. 30 Gün sharethrough.com Üçüncü Taraf
    yieldmo_id Tanımlayıcılar, oturum uzunluğu, IP adresi, konum, kullanım zamanı, görüntülenen sayfalar ve dosyalar, reklam kampanyası seçimleriniz ve Web Sitesini kullanımınızla ilgili diğer bilgileri toplar. 365 Gün yieldmo.com Üçüncü Taraf
    id Tekrar ziyaretler için bir kullanıcının cihazını tanımlayan özelleştirilmiş bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 365 Gün yieldlab.net Üçüncü Taraf
    ANONCHK Microsoft Clarity ürününün kullanıcının web sitesindeki davranışlarını ölçmek için kullandığı çerezdir. 10 Dakika c.clarity.ms Üçüncü Taraf
    MUID Microsoft Clarity ürününün kullanıcının web sitesindeki davranışlarını ölçmek için kullandığı çerezdir. 1 Yıl clarity.ms Üçüncü Taraf
    SM Aynı reklam ağını kullanan web siteleri arasında tekrar ziyaretler sırasında kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlara izin vermek için kullanılır. Oturum çerezi c.clarity.ms Üçüncü Taraf
    tt_viewer Video - reklam bağlamında kullanılır. Tanımlama bilgisi, bir ziyaretçinin gösterilme sayısını sınırlar. Aynı reklam içeriği. Çerez ayrıca video-reklamın belirli ziyaretçiyle alaka düzeyini sağlamak için kullanılır. 364 Gün teads.tv Üçüncü Taraf
    SRM_B Microsoft Advertising tarafından benzersiz bir kimlik oluşturmak için kullanılır. 1 Yıl c.bing.com Üçüncü Taraf
    tluid Ziyaretçiyi tanımlamak ve birden fazla web sitesinden gelen ziyaretçi verilerini toplayarak reklam alaka düzeyini optimize etmek için kullanılır. 90 Gün 3lift.com Üçüncü Taraf
    pxrc Bu çerez, size ve ilgi alanlarınıza daha uygun reklamlar sunmak için kullanılır. Ayrıca, bir reklamı görme sayınızı sınırlamak ve reklam kampanyasının etkinliğini ölçmeye yardımcı olmak için de kullanılır. 60 Gün rlcdn.com Üçüncü Taraf
    rlas3 Ziyaret sayısı, sitede geçirilen ortalama süre ve hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla hangi sayfaların yüklendiği gibi siteye yapılan kullanıcı ziyaretleri hakkında anonim veriler toplar. 365 Gün rlcdn.com Üçüncü Taraf
    mv_tokens_eu-v1 Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyi alakalı reklamla hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 14 Gün exchange.mediavine.com Üçüncü Taraf
    mv_tokens Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyi alakalı reklamla hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 14 Gün exchange.mediavine.com Üçüncü Taraf
    CMTS Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili ziyaretçi verilerini toplar. 90 Gün casalemedia.com Üçüncü Taraf
    ayl_visitor Adyoulike tarafından bir sitede anonim ziyaretçi takibi için kullanılır. 30 Gün omnitagjs.com Üçüncü Taraf
    data-c Kullanıcıya ilgili içerik ve reklam sunar. Hizmet, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 30 Gün media.net Üçüncü Taraf
    data-c-ts Web siteleri arasında kullanıcı hakkında veri toplar - Bu veriler, reklamları daha alakalı hale getirmek için kullanılır. 30 Gün media.net Üçüncü Taraf
    visitor-id Bu çerez, sağlayıcılar tarafından ziyaretçilerin bilgisayarlarına yerleştirilen, profil bilgilerinin tanımlanması ve saklanması için kullanılabilen benzersiz bir karakter oluşturur. 365 Gün media.net Üçüncü Taraf
    _clsk Microsoft Clarity ürününün kullanıcının web sitesindeki davranışlarını ölçmek için kullandığı çerezdir. 24 Saat nautica-tr.com Birinci Taraf
    _clck Microsoft Clarity ürününün kullanıcının web sitesindeki davranışlarını ölçmek için kullandığı çerezdir. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    CLID Isı haritası ve oturum kaydı için kullanılır. 365 Gün www.clarity.ms Üçüncü Taraf
    CMRUM3 Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili anonim verileri toplar. 365 Gün casalemedia.com Üçüncü Taraf
    CMST Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili anonim verileri toplar. 24 Saat casalemedia.com Üçüncü Taraf
    CMPRO Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili anonim verileri toplar. 90 Gün casalemedia.com Üçüncü Taraf
    CMPS Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili anonim verileri toplar. 90 Gün casalemedia.com Üçüncü Taraf
    CMID Hedeflenen reklamları görüntülemek amacıyla, ziyaret sayısı, web sitesinde geçirilen ortalama süre ve hangi sayfaların yüklendiği gibi kullanıcının web sitesine yaptığı ziyaretlerle ilgili anonim verileri toplar. 365 Gün casalemedia.com Üçüncü Taraf
    cdv Kişiselleştirilmiş ürün önerilerini sayfada görüntülemek için kullanılan çerez. 1 Yıl recommender.scarabresearch.com Üçüncü Taraf
    criteo Kullanıcıya ilgili içerik ve reklam sunar. Hizmet, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 20 Gün outbrain.com Üçüncü Taraf
    obuid Üçüncü taraf reklamcıların ziyaretçiyi alakalı reklamla hedeflemesine olanak tanıyan, ziyaretçi için benzersiz bir kimlik belirler. Bu eşleştirme hizmeti, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 90 Gün outbrain.com Üçüncü Taraf
    lkqdidts Bu çerez, kendilerinin veya Nexstar'ın bir ortağının mobil cihazların fiziksel konumunu ve işletim sistemi cihaz tanımlayıcılarını tanımlamak" için bir kullanıcının tarayıcısıyla ilişkilendirdiği benzersiz tanımlayıcıları toplar." 365 Gün lkqd.net Üçüncü Taraf
    lkqdid Bu çerez, kendilerinin veya Nexstar'ın bir ortağının mobil cihazların fiziksel konumunu ve işletim sistemi cihaz tanımlayıcılarını tanımlamak" için bir kullanıcının tarayıcısıyla ilişkilendirdiği benzersiz tanımlayıcıları toplar." 365 Gün lkqd.net Üçüncü Taraf
    sr109 Açıklama yok 365 Gün lkqd.net Üçüncü Taraf
    c Kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır. 365 Gün bidswitch.net Üçüncü Taraf
    A3 Birden çok web sitesindeki kullanıcı davranışı hakkında bilgi toplar. Bu bilgiler, web sitesindeki reklamların alaka düzeyini optimize etmek için kullanılır. 1 Yıl yahoo.com Üçüncü Taraf
    SCM1001851 Yayıncılar ve mobil uygulama geliştiricileri için gerçek zamanlı reklam teknolojisi sağlar. 10 Gün smaato.net Üçüncü Taraf
    SCMv Ziyaretçi ilgisine yönelik içerik reklamları sunmak için kullanılır. 10 Gün smaato.net Üçüncü Taraf
    SCM Web sitesinde çerez kullanımını taramak ve pazar ölçümleri için kullanılır. 21 Gün smaato.net Üçüncü Taraf
    anj Geri dönen bir kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 90 Gün adnxs.com Üçüncü Taraf
    PugT Bu çerez, sunucu tarafı çerez deposuna yapılan çağrı sayısını sınırlamak için çerezlerin tarayıcıda ne zaman güncellendiğini izler. 30 Gün pubmatic.com Üçüncü Taraf
    KRTBCOOKIE_97 Aynı reklam ağını kullanan sitelerde sonraki oturum açma işlemleri sırasında kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kullanıcı kimliği kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamları etkinleştirmek için kullanılır. 30 Gün pubmatic.com Üçüncü Taraf
    IDSYNC Ziyaretler ve cihazlar arasında ziyaretçiyi tanımlamak için kullanılır. Bu, web sitesinin ziyaretçiye ilgili reklamları sunmasına olanak tanır - Hizmet, reklamcılar için gerçek zamanlı teklif vermeyi kolaylaştıran üçüncü taraf reklam merkezleri tarafından sağlanır. 365 Gün analytics.yahoo.com Üçüncü Taraf
    umeh Ziyaretçinin tercihlerine göre ilgili reklamları sunmak için birden fazla web sitesindeki ziyaretçileri izlemek için kullanılır. 90 Gün 360yield.com Üçüncü Taraf
    um Bu çerez, ziyaretçinin sosyal medyadaki davranışını kaydeder. 90 Gün 360yield.com Üçüncü Taraf
    tuuid_lu Bu çerez, hedefli reklamlar için ve her bir reklamın etkinliğini belgelemek için kullanılır. 90 Gün 360yield.com Üçüncü Taraf
    tuuid Bu çerez, 360 Yield tarafından, yeniden hedefleme yoluyla diğer web sitelerinde wlw kullanıcılarını yeniden keşfetmek ve reklamların görüntülenmesini buna göre uyarlamak için kullanılır. 90 Gün 360yield.com Üçüncü Taraf
    audit Çerez onay verilerini kaydetmek için Rubicon Project tarafından ayarlanır. 365 Gün rubiconproject.com Üçüncü Taraf
    khaos Rubicon Project tarafından analitik için kullanılan bir Dahili kullanıcı tanımlayıcısı olarak ayarlanan kalıcı çerezdir. 365 Gün rubiconproject.com Üçüncü Taraf
    csync Kullanıcıya gösterilecek çeşitli reklamveren tekliflerini birleştirerek, kullanıcının hareketine dayalı olarak reklam gösterimini optimize eder. 365 Gün smartadserver.com Üçüncü Taraf
    TestIfCookieP Yeni kullanıcıları tanımlar ve her kullanıcı için benzersiz bir kimlik oluşturur. 1 Yıl smartadserver.com Üçüncü Taraf
    pid Geri dönen bir kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimliği kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamcılık için kullanılır. 1 Yıl smartadserver.com Üçüncü Taraf
    tu Kullanıcının web siteleri arasındaki hareketlerini kaydederek reklamları hedeflemek için kullanılır. 363 Gün ih.adscale.de Üçüncü Taraf
    cct Bu çerez web sitesindeki alışveriş sepeti işlevi için gereklidir. 363 Gün adscale.de Üçüncü Taraf
    uu Kullanıcının web siteleri arasındaki hareketlerini kaydederek reklamları hedeflemek için kullanılır. 363 Gün adscale.de Üçüncü Taraf
    uuid2 Tekrar ziyaretler için bir kullanıcının cihazını tanımlayan özelleştirilmiş bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 90 Gün adnxs.com Üçüncü Taraf
    glm_usr GLAMI (yani stileo.it tarafından kullanılan glami.eco platformu) kullanıcısını tanımlar 365 Gün glami.com.tr Üçüncü Taraf
    glm_usr_tmp GLAMI (yani stileo.it tarafından kullanılan glami.eco platformu) kullanıcısını tanımlar 365 Gün glami.com.tr Üçüncü Taraf
    VL_CM_0 Tüm Visilabs parametrelerin takip edildiği çerezdir 2 Yıl nautica-tr.com Üçüncü Taraf
    BIGipServerVisilabsTargetPool Visilabs tarafından kullanılan mobil yugulamaya giden trafiği takip eden çerezdir. Oturum çerezi s.visilabs.net Üçüncü Taraf
    gp_s Bu çerez, web sitesinin e-ticaret bölümüne göz atarken kullanıcıyı tanımlar. 30 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    gp_g Kullanıcının GLAMI web sitesinden (yani stileo.it tarafından kullanılan glami.eco platformu) gelip gelmediği bilgilerini saklar Oturum çerezi nautica-tr.com Birinci Taraf
    gp_e GLAMI CLICK ID veya GOOGLE CLICK ID, olayları bildirirken GLAMI'ye (yani stileo.it tarafından kullanılan glami.eco platformu) geri gönderilen değerleri içerir. 30 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    BIGipServerVisilabsRealtimePoolHTTP Visilabs tarafından kullanılan mobil yugulamaya giden trafiği takip eden çerezdir. Oturum çerezi rt.visilabs.net Üçüncü Taraf
    OM.3rd Farklı alan adlarındaki sitelerdeki ziyaretçileri tekillestirmek için kullanılır. 20 Yıl visilabs.net Üçüncü Taraf
    cto_bundle Criteo tarafından sayfalar arasında işlevler sağlamak için kullanılır. 1 Yıl nautica-tr.com Birinci Taraf
    IDE Bir üçüncü taraf (DoubleClick) tarafından ayarlanan bu çerezler, web üzerinde sizinle alakalı hedefli reklamlar sunmak için kullanılır. 2 Yıl doubleclick.net Üçüncü Taraf
    t_gid Kullanıcının web siteleri arasındaki hareketlerini kaydederek reklamları hedeflemek için kullanılır. 365 Gün taboola.com Üçüncü Taraf
    fr Facebook tarafından, üçüncü taraf reklamcılardan gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır. 90 Gün facebook.com Üçüncü Taraf
    uid Bu çerez, web sitelerinde ziyaretçileri izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcı için alakalı ve ilgi çekici ve dolayısıyla yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli reklamlar göstermektir. 60 Gün adform.net Üçüncü Taraf
    _fbp Web siteleri arasında ziyaretleri depolamak ve izlemek için kullanılan çerezdir. 90 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    C Kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır. 30 Gün adform.net Üçüncü Taraf
    ts Bu çerez Dailymotion tarafından videoların çalıştırılması işleviyle kullanılır. 365 Gün creativecdn.com Üçüncü Taraf
    u Belirlenen ülkeler dışındaki kullanıcılar için tarayıcı kimliği oluşturur. "" 365 Gün creativecdn.com Üçüncü Taraf
    _gcl_au Bu çerez, Dönüşüm Bağlayıcı" işlevi için birinci taraf çerezidir - reklam tıklamalarındaki bilgileri alır ve dönüşümlerin açılış sayfasının dışında ilişkilendirilebilmesi için bir birinci taraf çerezinde saklar." 90 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    ajs_anonymous_id Bu çerez Atlassian Jira Servicedesk tarafından, son ziyareti kaydetmek için kullanılır. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    ajs_user_id Atlassian Jira Service tarafından analitik ve segment performanslama için kullanılır. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    ajs_group_id Atlassian Jira Service tarafından analitik ve segment performanslama için kullanılır. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf
    s Scarab Research tarafından atanan bu çerez, tüketicilerin alışveriş deneyimlerini takipleme ve uygun ürün teklifleri oluşturmak üzere kullanıcı davranışını analiz etmek için kullanılır. Oturum çerezi recommender.scarabresearch.com Üçüncü Taraf
    taboola_session_id Sayfada birbirinin aynısı önerilerin görüntülenmesini önlemek için geçici bir oturum kimliği oluşturur. Oturum çerezi taboola.com Üçüncü Taraf
    _n_iid Sitemizi ziyaret eden kullanıcılara kampanya, indirim vb konularda bildirim, popup gönderebilmek için kullanılır. 10 Yıl www.nautica-tr.com Birinci Taraf
    _n_did Sitemizi ziyaret eden kullanıcılara kampanya, indirim vb konularda bildirim, popup gönderebilmek için kullanılır. 10 Yıl www.nautica-tr.com Birinci Taraf
    _n_uid Sitemizi ziyaret eden kullanıcılara kampanya, indirim vb konularda bildirim, popup gönderebilmek için kullanılır. 10 Yıl www.nautica-tr.com Birinci Taraf
    scarab.visitor Bu çerez, web siteleri için davranışsal hedefleme ve kişiselleştirme araçları sağlayıcısı olan Scarab platformunun hizmetlerini kullanan web siteleri tarafından kullanılan birinci taraf bir tanımlama bilgisidir. 365 Gün nautica-tr.com Birinci Taraf

    3) Çerezler Aracılığıyla İşlenen Kişisel Verilerin Aktarımı

    Çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz; Site hizmetlerinin kişiselleştirilmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülebilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile yurt içinde yer alan Tedarikçilerimize aktarılmaktadır.

    Ayrıca kişisel verileriniz, Performans/Analitik çerezlerine onay vermeniz halinde; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla sınırlı olarak yurt dışında yerleşik üçüncü taraf altyapı sağlayıcı Google Analytics aracılığıyla yurt dışındaki sunucularda işlenecektir. Bu kapsamda; tarafınıza ait kişisel veriler, açık rızanıza dayalı olarak, gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sunucuları yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılara aktarılacaktır.

    Site’de bulunan çerez yönetim paneli aracılığıyla Pazarlama/Hedefleme Çerezlerine onay vermeniz halinde; ilgili kişisel verileriniz, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama ve analiz çalışmalarının yürütülmesi ve stratejik planlama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla açık rızanıza dayalı olarak pazarlama hizmetleri konusunda hizmet aldığımız Tedarikçilerimize aktarılacaktır. Bu kapsamda; tarafınıza ait kişisel veriler, açık rızanıza dayalı olarak, gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sunucuları yurt dışında bulunan hizmet sağlayıcılara aktarılacaktır.

    Site’de sizlere sunulan çerez yönetiminin teknoloji alanındaki tedarikçilerimiz tarafından sağlanan programlarımız aracılığıyla gerçekleştirilmesi sebebiyle çerezlerin kullanılmasına ilişkin açık rıza vermeniz halinde zorunlu çerezler haricindeki çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verileriniz yurt dışında yer alan teknolojik altyapı tedarikçilerimize aktarılacaktır. Kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımına açık rıza vermek istememeniz halinde çerez yönetim aracı ile rızalarınızı yönetebilirsiniz.

    4) Çerezler Nasıl Yönetilir?

    Site’de kullanılan çerezleri her zaman kontrol edebilir ve kullanımına izin verdiğiniz çerezlerin iznini her zaman geri alabilirsiniz.

    Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi Site’yi ilk ziyaretinizde karşınıza çıkan çerez bildirim panelinde sormaktayız. Bu panelde çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesini kabul edebilir, Site’nin çalışması için zorunlu olan çerezler haricinde reddebilir veya çerez yönetim panelinden çerez türü bazında onay veya ret verebilirsiniz.

    Çerez tercihlerinizi tarayıcı ayarlarınızı güncelleyerek de yönetebilirsiniz. Çerez tercihlerinizi bu şekilde yönetmek için belirli tarayıcılarda çerez tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi aşağıda bulabilirsiniz. Detaylı bilgi için ilgili tarayıcının ayarlar sekmesini incelemeniz gerekmektedir. İnternet tarayıcınıza göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, çerez tercihlerinizi yönetebilirsiniz:

    Google Chrome → Tarayıcınızın “ayarlar” kısmında yer alan “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz.
    Mozilla Firefox → Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “Menüyü Aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” butonuna tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesinden çerez tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.
    Diğer tarayıcılar için de (Opera, Microsoft Edge gibi), ilgili tarayıcının yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

    Çerezleri tarayıcınızın ayarlarını kullanarak tamamen kaldırmanız halinde Site’nin düzgün çalışması için zorunlu olan bazı çerezleri de engellemiş olursunuz. Bu durum Site’nin düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle çerezlere ilişkin tercihlerinizi tarayıcı ayarlarından güncellemek yerine Site’deki çerez ayarlarını kullanarak güncellemenizi öneririz.

    5) Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Haklarınız

    Kanun’un 11. maddesi kapsamındaki haklarınıza ilişkin detaylı bilgi için Website Aydınlatma Metni’ni inceleyebilirsiniz.